Et frivillighets-samfunn

Hvis du har lest noen av de tidligere innleggende, og akseptert ikke-aggresjons-prinsippet som ett av kanskje flere prinsipper i ditt liv, vil du allerede være godt på vei med å fjerne deg selv fra staten. Hvordan skal vi sammen, ta skrittet videre?

spread_anarchy

Hvordan føles det å bli mer uavhengig, ikke lenger bry seg om det politiske maktspillet? Ikke lenger bekymre seg over hvordan veier skal bli bygget i et fredelig samfunn. Ikke vie en tanke til hva du skal stemme. Og en hel rekke andre unødvendige tankerekker som blir unødvendig når man aksepterer frivillighet som et premiss for sitt eget liv.

De aller fleste lever med frivillige interaksjoner mellom de fleste mennesker, men det er bare noen få av oss som innser behovet og har forståelse for hvor viktig det er å fjerne den siste delen av tvang, trusler om vold og vold som finnes i samfunnet. Hvis du aldri har lest om disse tankene før, så menes med tvang, trusler om vold og vold i denne sammenhengen, den trusselen som fredelige og snille mennesker blir utsatt for når man gjør ting i sine liv som ikke krenker andres rettigheter. Som f.eks. å pusse opp badet i sitt eget hus uten å informere offentlige myndigheter.

Vi er få, vi som er glade i ekte fred og frivillighet. Derfor blir det ekstra viktig at man forsøker å etablere et samhold oss imellom. Bilde som er brukt som illustrasjon til dette innlegget, illustrerer veldig godt hva det betyr å være tilhenger av frivillighet. Det betyr at ingen skal fortelle deg, eller din nabo, om hvordan man skal leve sitt eget liv. Mitt mål er ikke å fortelle noen hvordan de bør organisere sitt liv, men jeg ønsker å spre noen tanker om hvilke muligheter vi har og starte en dialog med andre norske (og internasjonale) tilhengere av frivillighet som ønsker å ta skrittet videre.

Hvis du ikke enda har kommet til den realiseringen at staten er et problem for et godt samfunn, bør du begynne å sette seg inn i hvor stor makt staten har over deg. Både fysisk og mentalt. Det finnes nok av materiale, både på denne siden og på nettet ellers, som går i dybden om filosofier om frivillighet og fredelige handlinger mellom mennesker. Hvis du ikke føler frustrasjonen ved alle (unødvendige) skatter, avgifter og reguleringene i livet ditt, har du det sannsynligvis greit i din lille boble av virkelighetsforståelse. Det er fint det, ingen skal tvinge deg til å tenke noe annerledes. Det eneste vi ønsker fra deg og likesinnede, er å være i fred. Kan du love meg at du vil gjøre alt i din makt, uansett hvor uenig du er med meg og mine meninger, for å sikre at jeg kan være i fred?

Hvis du leser dette, har du allerede kommet langt i din realisering av utfordringene i de fleste moderne samfunn. Når du har kommet hit, kan vi begynne å se på muligheten til å skape en forandring og forbedring for oss selv, våre likesinnede og våre barn.

Vi må løsrøve oss fra kontrollen som staten, det offentlige og politikerne har over oss. Man må gjøre dette slik at staten får en fullstendig likegyldig del av vårt liv. Når man er fraskilt fra staten til det ytterste, vil man etterhvert begynne å glemme at den faktisk eksisterer. Dette høres kanskje litt banalt ut, men det fungerer og det er vårt mest effektive verktøy.

Å bygge et nytt samfunn, et alternativ til det etablerte, er vårt neste skritt til forbedring. Staten har selvsagt lagt store restriksjoner på hva som er mulig og slår hardt ned på det meste. Det begrenser dessverre mulighetene, men det er fortsatt stor frihet til å få ført de livene man selv er tilfreds med. For å oppnå større forandring i samfunnet og fjerne makten som i dag sitter hos den politiske eliten og offentlige byråkrater, må vi lede ved eksempel.

Vi kommer ingen vei med å dyrke den norske kulturen, det som må til er kulturell løsrivelse. Vi må i størst mulig grad jobber for å bli selvhjulpne og fjerne vår avhengighet på systemet. Dette gjør vi med å skape alternative økonomier og etablere frivillige samfunn, enten lokale eller over avstand ved å bruke verktøy som Internett. Et økonomisk alternativ og frivillige samfunn er den eneste måten vi kan oppnå frihet og et samfunn uten herskere.

Teknologien har utviklet seg fenomenalt på få år, det er derfor åpnet seg opp nye muligheter for realisering av egen økonomi og flere separate frivillige samfunn, lokalt og over avstand. Nettet har gjort at likesinnede kan  finne hverandre mye enklere enn tidligere, utveksle kunnskap og erfaringer på en revolusjonerende måte.

Folket har makten i samfunnet, det gjelder bare å innse dette faktum for å skape forandring. Ved å kreve vår rett, fremfor å gi støtte til de som søker makt over oss, kan vi melde oss ut av det etablerte systemet. Slik kan vi skape en revolusjon av frihet og etablering av et frivillighetssamfunn.

Økonomi, utdannelse, helse og mat er de viktigste fokusområdene vi må jobbe med først. Det er mange andre områder, men disse legger mye av grunnlaget for videre vekst. Dette må bli en dialog, en samtale. Jeg har i noen år jobbet med å redusere min egen avhengighet på systemet og har kun positive erfaringer med dette. Bruke mye tid på å tenke ut nye prosjekter, noen som jeg kommer til å dele med dere i tiden fremover. Del dine tanker i en kommentar nedenfor, eller send meg en e-post direkte. Adressen er post-at-sondreb.com.

(Bilde er brukt uten tillattelse)

Bli med i samtalen

2 kommentarer

 1. Kjempefin artikkel – som vanlig 🙂

  Jeg er veldig nysgjerrig på hva du har gjort konkret for å distansere deg fra det etablerte systemet, da jeg selv har endel tanker og idèer om hvordan dette kan gjøres. Det må da nesten være uunngåelig å havne i klammeri med vår nylig nedgraderte rettsstat, dersom man søker å løsrive seg fra statens voldelige grep – har du vært der ennå …?

  1. Takk for fin kommentar, Frode!

   Planen min er å skrive en rekke innlegg som primært handler om hvordan frigjøre seg fra staten, kommer til å dele mye personlige erfaringer og tanker om dette.

   Alle innleggene blir del av en ny side jeg har opprettet, «Plan for frihet» – http://utenstat.no/plan-for-frihet/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *