Trelldom av deg

Jeg vet hvorfor du er her og leser dette. Jeg vet at du føler at ikke alt er slik det burde være. Jeg vet at du får følelsen av déjà vu hver gang du leser nyhetene. Du erfarer hva som er galt, din underbevisshet forstår noe du ikke gjør. Det er sammenhenger i alt, sammenhenger som ikke helt har nådd din fulle bevissthet. Det er på tide for deg å våkne opp fra mørket som har tynget deg ned fra du var liten.


Du lever i et system hvor din eksistens er betydningsløs. Systemet bryr seg ikke om deg, likevel er systemet opprettholdt kun ved din moralske støttet. Uten din bevisste, eller ubevisste støtte, ville ikke systemet slik det er idag eksistert. Du er underlagt trelldom av systemet, du er en slave, uten rett til frihet, eget liv og fravær fra tvang. Det kan være vanskelig å forstå, fordi illusjonen som er skapt for å holde deg på linje, holde deg i sjakk, er så utbredt og vidstrekt over hele samfunnet og gjennom hele ditt liv, at det blir vanskelig å sette seg inn i virkeligheten.

Alle rundt deg, er så håpløst avhengig av dette systemet at de vil sloss for å beskytte dets videre eksistens. Noen går så langt at villig ofrer sitt eget liv for systemet. Tenk igjennom ditt eget liv, din egen situasjon. Hvor avhengig er du av systemet? Hvor dypt følelsesmessig, politisk og kunnskapsmessig investert er du i dagens etablerte system? Er din fremtidige alderdom låst fast i politikernes velvilje for de eldre? Er dine muligheter for en god utdannelse avhengig av å gjøre deg selv til en gjeldsslave for staten? Er kunnskapen og utdannelsen du har fått, bestemt, skrevet, kontrollert og utgitt med lisens fra staten?

Kan du for deg selv, nevne fem ting du kan gjøre i ditt liv, som ikke er gjennomregulert og kontrollert av det offentlige? Staten består av en rekke individer med egne individuelle, egoistiske motiver. Ingen politikere eller byråkrater har til hensikt å gjøre ditt liv bedre. De har en jobb, de utfører sine oppgaver, først og fremst for å sikre penger til sitt eget og familiens livsopphold. På denne måten, sikrer venner av hverandre gode stillinger i offentlige selskap og politiske posisjoner. Ledere i norske offentlige selskaper har i flere tilfeller bedre lønn enn ledere i noen av verdens største private selskaper. I mange tilfeller, er du med å betaler lønningen til disse menneskene.

Du har sikkert stemt ved et politisk valg tidligere, men har for lengst sluttet. Du forstår ikke lengre formålet med å velge mellom kolera og pest. Det er, og har alltid vært, betydningsløst hvem som sitter og styrer skuta når den har begynt å synke. Hodepynten på en bil som kjører over deg betyr ingenting, det er umulig for deg som et menneske å overleve mot en stor og tung bil som kommer mot deg i høy fart. Du må slutte å kjempe mot det du aldri kan overvinne. Det nytter ikke å kjempe mot systemet med de samme midlene som systemet bruker for å legitimere sin egen makt. Du må innse at din spilleavhengighet har gått for langt, og melde deg ut. Gå ut av lokalet, vik bort fra systemet, gå din egen vei.

Ved å frastille deg selv fra systemet på alle måter som er mulig, vil du begynne å se virkeligheten for hva den er. Du vil få en enorm glede av mestringsfølelsen av å klare deg selv, uavhengig av andres almisser. Når du forstår hvorfor politikere kommuniserer slik de gjør, vil du forstå hvor tomme deres ord er. Hvilke forferdelige konsekvenser det vil påføre samfunnet om deres våte drømmer blir realisert. Systemet har ingen leder som styrer skuta. Systemet er et fenomen som oppstår som en konsekvens av handlingene til en hel rekke med mennesker, hvor de aller fleste har gode hensikter. Gode hensikter er aldri godt nok, når man er villig til å bruke vold og tvang for å få gjennomført sine ønsker.

Akkurat slik kameratene i den politiske makteliten har et omfattende nettverk som de bruker for å fremme sine egne posisjoner og lønninger, er det viktig at mennesker som er tilhengere av frivillighet og fred, også har et samhold og nettverk. Det finnes flere liberale nettverk i Norge, men det er en mangelvare av individer som tror på et frivillighetsbasert samfunn. Jeg er en av de som tror på en bedre verden, et bedre samfunn som er basert på frivillige interaksjoner mellom individer. Det er ikke mulig å forandre noen av dagens etablerte samfunn til å bli gode moralske samfunn. Det må etableres nye samfunn, spesielt på nettet, hvor fredelige individer kan komme sammen.

En dag, forhåpentligvis innenfor vår egen levetid, vil det bli mulighet for å flytte permanent til en eller flere fristater som blir etablert rundt i verden. Som en forberedelse frem til dette blir mulig, bør du gjøre alt i din makt til å frastille deg fra avhengigheten til det etablerte systemet. Desto mer uavhengig du klarer å bli, desto mer tilfreds vil du føle deg og desto større kapasitet til å bidra positivt til et bedre samfunn.

Hvis du søker et bedre samfunn, tror på frivillighet fremfor tvang, vil jeg oppfordre deg til å ta kontakt med meg og andre som er åpne om sine overbevisninger om et godt moralsk samfunn.

Facebook siden for utenstat.no: https://www.facebook.com/utenstat
Diskusjonsforum på utenstat.no: http://utenstat.no/forum/
Min personlige Facebook-profil: https://www.facebook.com/sondre.bjellas

(Foto av Marion Doss)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *