Hvordan oppdra ditt barn

Som en oppfølging på min egen forespørsel, har jeg tenkt over hvordan man bør oppdra sitt barn. Jeg tror du kommer til å forstå at dette er en utmerket måte å få ditt barn til å forstå hvordan verden og demokratiet fungerer.

 (Teksten er mer eller mindre basert på en tekst av Joe Sobran)

Det er noen enkle metoder du kan benytte for å forberede ditt barn til å forstå hvordan den moderne stat opererer. Jeg håper du vil finne disse hjelpsomme.

Du kan starte med å lage et kortspill som du kaller for KRIG. Dette fungerer slik at kort med høyere tall, slår de som er lavere. Gjør det veldig enkelt.

Når barnet forstår dette, finner du opp et nytt du kaller REGJERINGEN. I dette spillet, er det du som foreldre som spiller rollen som Regjering. Nå endres reglene slik at du vinner uansett hvem som har de beste kortene. Du vil fort oppdage at barnet mister interessen for spillet, og forhåpentligvis vil det ha lært barnet noe verdifullt for fremtiden.

Når barnet blir eldre, kan du lære det om skatt. Dette gjør du lett med å gi en oppgave, f.eks. klippe plenen og love en betaling på 10 kroner. Når barnet er ferdig med jobben og kommer for å kreve betalingen, holder du tilbake 5 kroner og forklarer at dette er inntektsskatt. Deretter gir du 1 krone til et søskenbarn eller din partner – og sier at dette er rettferdig. Deretter sier du at de resterende 4 kronene beholder du selv, som en kostnad for å gjøre jobben med fordeling av pengene. Når ditt barn begynner å klage og grine, forklar at hun eller han nå er «egoistisk» og «grådig». Dette vil definitivt bli forstått og barnet vil takke deg i fremtiden.

Neste skritt er å lage så mange regler som overhode mulig. Gi vanskelige forklaringer for hvorfor akkurat disse reglene gjelder. Håndhev alle reglene vilkårlig. Anklag barnet for å ha brutt regler du aldri har fortalt. Pass på at barnet hele tiden er nervøs for å potensielt bryte bud du ikke enda har gitt. Du må innpode en følelse av at regler er fullstendig irasjonelle. Dette vil godt på vei forberede barnet for et liv under en demokratisk regjering.

Når barnet har utviklet seg nok til å forstå rettssystemet, setter du en bestemt leggetid. Men, du må passe på å ikke legge barnet på dette tidspunktet, men gjøre det én time tidligere. Når da barnet med tårene i øynene anklager deg for å bryte reglene, forteller du at det er du som laget regelen og du kan tolke den slik du føler for. Dette vil forberede barnet på politikernes manglende respekt for sin egen domstol og stadig påvirkning, endring og tolkning av lovtekstene.

Lov ofte å ta med barnet på kino og dyreparken, og når avtalen nærmer seg, setter du deg godt ned i godstolen med et nettbrett eller avis og sier at det er endringer i planene. Når barnet da skriker ut «Men du lovet!», forklarer du at det kun var et valgløfte og det er ingen lover som krever at de skal holdes.

Aldri for ofte, uten advarsel, klapser du til barnet ditt (vold mot barn er forbudt i Norge. Selv det å gi dine barn ris, er en forbrytelse). Forklar at du gjør det i selvforsvar. Si at du må være årvåken til alle tider for å potensielt stoppe en fiende før han blir stor nok til å skade deg. Dette vil også ditt barn takk deg for, kanskje ikke akkurat nå, men definitivt senere i livet.

Til tider vil ditt barn naturligvis kunne vise misnøye med dine metoder. Kanskje så sterk misnøye at han eller hun ytrer et ønske om å bo med en annen familie. For å redusere risikoen for en slik reaksjon, bør du ofte fortelle hvor heldig barnet ditt er, som får bo med de mest kjærlige og overbærende foreldrene i verden. Bruk mye tid på å fortelle om hvordan andre foreldre er ondskapsfulle og dårlige. Resultatet av dette vil være lojalitet til deg, og senere i livet, åpen for å akseptere påstandene på skolen om hvord.n velferdsstaten Norge er den beste og mest fri i hele verden.

Dette bringer oss til den viktigste teknikker av alle: Løgn. Fortell løgner til ditt barn konstant. Lær barnet at ordenes mening er i evig forandring og at imorgen, kan ordene ha fullstendig endret betydning.

Noen av dere vil kanskje mene at disse forslagene er en dårlig måte å oppdra barn. Noen vil kanskje til og med kalle det mishandling. Men det er hele formålet: Mishandling av barn er den beste måten å forberede dem på livet som voksen under vår form for regjering.

Advarsel: Teksten ovenfor er ment som et humoristisk innslag. Jeg oppfordrer ikke til vold, tvang, trusler, løgner eller andre overgrep mot barn. Noen ganger er det enklere å forstå verden når man overfører den til å passe til barn. Noen ganger forstår nok barn verden og livet bedre enn vi voksne gjør.

(Foto av David Dean)

Bli med i samtalen

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *